Συστήματα Αυτονομίας

Ανάλογα με το είδος του κεντρικού συστήματος θέρμανσης (δισωλήνιο ή μονοσωλήνιο), χρειαζόμαστε διαφορετικά συστήματα που θα μας επιτρέψουν αυτονομία διαμερίσματος και κάθε χώρου ξεχωριστά.

Κεφαλή ΘερμοστατικήΗ αυτονομία επιτυγχάνεται εύκολα με συνεχή λειτουργία του καυστήρα (που είναι και ασύγκριτα πιο οικονομική για τα ίδια ποσά αποδιδόμενης θερμότητας) και θερμοστατικούς διακόπτες (και θερμοστατικές κεφαλές) σε κάθε σώμα.

Περισσότερα για τις Θερμοστατικές Κεφαλέςarrow down

Με τις Θερμοστατικές Κεφαλές επιτυγχάνουμε αυτονόμηση θέρμανσης, όχι μόνο σε επίπεδο διαμερίσματος, αλλά και σε επίπεδο χώρων. Είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί αυτονομία στο δισωλήνιο σύστημα και απαραίτητες για θέμα οικονομίας και θερμικής άνεσης στο μονοσωλήνιο. Δηλαδή μας δίνουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουμε ανά πάσα στιγμή τη θερμοκρασία σε κάθε δωμάτιο, ανάλογα με τις ανάγκες μας, σε ένα εύρος τιμών από 8°C έως 28°C (ή και τελείως κλειστό σώμα). Οι συνήθεις τιμές για θερμική άνεση που προτείνουμε είναι: σαλόνι 20°C, δωμάτια 18°C, λουτρό 22°C. Και φυσικά όταν δεν χρησιμοποιείται ο χώρος, ρυθμίζουμε τον θερμοστάτη στους 16°C.

Και μη ξεχνάτε ότι ένας (1) βαθμός χαμηλότερης θερμοκρασίας χώρου έχει σαν αποτέλεσμα 5-7% περίπου χαμηλότερη κατανάλωση και να κλείνετε τελείως την θερμοστατική κεφαλή κατά τον αερισμό.

Οι Θερμοστατικές κεφαλές εγκαθίστανται εύκολα και γρήγορα χωρίς υδραυλικές παρεμβάσεις σε σωληνώσεις, μόνο με αντικατάσταση τού κλασσικού διακόπτη προσαγωγής με έναν θερμοστατικό διακόπτη και τοποθέτηση σε αυτόν της κεφαλής, πάντα με τον άξονά της οριζόντιο. Σε περίπτωση καλυμμένου σώματος τοποθετείται θερμοστατική κεφαλή με απομακρυσμένο, τριχοειδούς τύπου, αισθητήριο. Το κόστος προμήθειας και τοποθέτησης ξεκινά συνήθως από τα 30€ ανά σώμα.

Επομένως, η ανεξάρτητη ρύθμιση της θερμοκρασίας κάθε χώρου οδηγεί νομοτελειακά στην εξοικονόμηση ενέργειας λόγω της ορθολογιστικής χρήσης των θερμαντικών σωμάτων, που ξεκινάει από 10% και η εμπειρία μας λέει ότι μπορεί να φτάσει  ακόμα και το 40%. Φυσικά για να μεταφραστεί αυτή η οικονομία ενέργειας και σε οικονομία χρημάτων, θα πρέπει να συνδυαστεί με αυτονομία διαμερίσματος (κατανεμητές δαπανών θέρμανσης για δισωλήνιο) και ποτέ με ωρομέτρηση (για το μονοσωλήνιο), όπως θα δείτε παρακάτω.

Πατήστε εδώ για να κλείσει το αναδυόμενο κείμενοarrow down

 

Όμως, εκτός από αυτονομία θέρμανσης, πρέπει να έχουμε και έναν τρόπο κατανομής των δαπανών θέρμανσης, καθώς αυτός με ωρομέτρηση δεν θα είναι σε καμία περίπτωση δίκαιος και η εξοικονόμηση ενέργειας στο διαμέρισμά σας λόγω ενεργειακής αναβάθμισης δεν θα έχει αποτέλεσμα τη μείωση των δαπανών θέρμανσης που θα πληρώνετε.

Για να πληρώνετε αυτό που πραγματικά έχετε καταναλώσει, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές σας,  επιλέξτε παρακάτω:

Για Παλαιές Πολυκατοικίες (Δισωλήνιο) –> Κατανεμητές Δαπανών Θέρμανσης

Για Νεότερες Πολυκατοικίες (Μονοσωλήνιο) –> Θερμιδομετρητές

 

Mη ξεχνάτε ότι όλα τα παραπάνω καλύπτονται με επιχορήγηση και άτοκο δάνειο από το “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον”

 

Γιατί να μας επιλέξετε

why_choose_us

Ενεργειακή Αναβάθμιση

3d-Balkendiagramm - Energiesparen

Αυτονομία και Οικονομία στη Θέρμανση του σπιτιού σας

Κεφαλή Θερμοστατικήpig-bank-with-twenty-euros-isolated-on-white-background

Επικοινωνία

 Δ. Κυριακού 9,  Κηφισιά, 14562 

 Τηλ/Fax: 2106233889    

 Κιν: 6977151195,  6977056595

 Email: solutions@energyneers.gr

Facebook
Twitter