Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης (Μ.Ε.Α)

Kenakgeneral

Η Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης εξετάζει θέματα Θερμικής απόδοσης κελύφους και Φυσικού Φωτισμού. Ο σχεδιασμός των Η/Μ κτιριακών εγκαταστάσεων και η επιλογή του σχετικού εξοπλισμού, (διατάξεων και συστημάτων θέρμανσης, κλιματισμού, παραγωγής ζεστού νερού χρήσης και φωτισμού) συμπεριλαμβάνεται στον ενεργειακό σχεδιασμό.

Από τον Οκτώβριο του 2012 για την έκδοση οποιασδήποτε οικοδομικής άδειας νέας ή ριζικώς ανακαινιζόμενου κτιρίου απαιτείται εκπόνηση μελέτης ενεργειακής απόδοσης (ΜΕΑ) βάσει του ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων). Η ΜΕΑ αντικαθιστά την μελέτη θερμομόνωσης καθώς οι υπολογισμοί για την επάρκεια της θερμομόνωσης του κελύφους περιλαμβάνονται σαν τμήμα της ΜΕΑ. Ταυτόχρονα η ΜΕΑ εξετάζει τον σχεδιασμό των Η/Μ συστημάτων και την επιλογή του σχετικού εξοπλισμού (διατάξεις και συστήματα θέρμανσης, ψύξης, παραγωγής ζεστού νερού χρήσης και φωτισμού), το φυσικό αερισμό και φωτισμό του κτιρίου.

Πότε χρειάζεται Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης σε ένα κτήριο;arrow down

Η υποχρέωση υποβολής Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης (ΜΕΑ), προβλέπεται στις εξής περιπτώσεις:
α) νέων κτιρίων (ή τµηµάτων κτιρίων), µε επιφάνεια µεγαλύτερη ή ίση των 50 τµ και
β) ριζικής ανακαίνισης υφιστάµενων κτιρίων(ή τµηµάτων κτιρίων) µε επιφάνεια µεγαλύτερη ή ίση των 50 τµ.

Όπου, ριζική ανακαίνηση νοείται όταν το ποσοστό της εξωτερικής επιφάνειας που τροποποιείται υπερβαίνει το 25% της συνολικής εξωτερικής επιφάνειας του κτιρίου και όταν το συνολικό κόστος των παρεµβάσεων υπερβαίνει το 25% της συνολικής αξίας του κτιρίου (µη περιλαµβανοµένης της αξίας του οικοπέδου). Ο υπολογισµός του κόστους των εργασιών αυτών µπορεί να γίνει µε αναλυτικό ή συµβατικό προϋπολογισµό.

Για λεπτομέρειες πατήστε εδώ

Πατήστε εδώ για να κλείσει το αναδυόμενο κείμενοarrow down

 

Είμαστε στην διάθεσή σας για την εκπόνηση ενεργειακών μελετών καθώς και προτάσεων ενεργειακής αναβάθμισης. Μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε εμάς για την παροχή των εξειδικευμένων προτάσεών μας σε επίπεδο μελέτης αλλά και κατασκευής.

Γιατί να μας επιλέξετε

why_choose_us

Ενεργειακή Αναβάθμιση

3d-Balkendiagramm - Energiesparen

Αυτονομία και Οικονομία στη Θέρμανση του σπιτιού σας

Κεφαλή Θερμοστατικήpig-bank-with-twenty-euros-isolated-on-white-background

Επικοινωνία

 Δ. Κυριακού 9,  Κηφισιά, 14562 

 Τηλ/Fax: 2106233889    

 Κιν: 6977151195,  6977056595

 Email: solutions@energyneers.gr

Facebook
Twitter