Νέα – Ανακοινώσεις

Οτιδήποτε έχει να κάνει με την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας σας.

Energy-Saving-Solutions

 • 21-11-2014

Προτεραιότητα για την ΕΕ η Ενεργειακή Αναβάθμιση των Κτιρίων
Σε δεκάδες χιλιάδες Ευρώ ημερησίως ανέρχεται το πρόστιμο που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε δύο κράτη μέλη για τη μη ενσωμάτωση της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων. Περισσότερα κράτη-μέλη παραπέμπονται επίσης στην αρμόδια επιτροπή με το ίδιο ζήτημα, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η ΕΕ στοχεύει σε μείωση κατά 20% της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας στην Ευρώπη μέχρι το 2020 και φαίνεται αποφασισμένη να το πετύχει. Περισσότερα.

 • 17-11-2014

Σε ΦΕΚ πλέον η επιδότηση της Εγκατάστασης Καυστήρα και Λέβητα Αερίου
Το μέτρο αποτελεί ίσως την καλύτερη μέχρι σήμερα ευκαιρία αντικατάστασης του κεντρικού συστήματος θέρμανσης πετρελαίου, αλλά και την αυτονόμηση με ατομικό λέβητα φυσικού αερίου. Η επιδότηση αφορά την αλλαγή του καυστήρα και του λέβητα σε φυσικού αερίου και καλύπτει έως και το 60% της συνολικής επένδυσης. Περισσότερα.

 • 26-9-2014

Επιδότηση Θέρμανσης με Φυσικό Αέριο
Η επιδότηση αφορά την αλλαγή του καυστήρα και του λέβητα σε φυσικού αερίου και καλύπτει έως και το 60% της συνολικής επένδυσης. Σε συνδυασμό με τις χρηματοδοτήσεις της ΕΠΑ, είναι ίσως η καλύτερη μέχρι σήμερα ευκαιρία αντικατάστασης του κεντρικού συστήματος θέρμανσης πετρελαίου, αλλά και η αυτονόμηση με ατομικό λέβητα φυσικού αερίου. Περισσότερα.

 • 11-9-2014

Υπογραφή της απόφασης περί συμψηφισμού προστίμων αυθαιρέτων με εργασίες Ενεργειακής Αναβάθμισης
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και ΠΕΚΑ, δύναται να καθορίζεται συμψηφισμός των ποσών που καταβάλλονται για αμοιβές υπηρεσιών, εργασίες και υλικά για την Ενεργειακή Αναβάθμιση των κτιρίων (κατασκευασθέντα πριν το 2003) καθώς και για την στατική επάρκεια αυτών, με τα ποσά του ειδικού προστίμου που προβλέπονται στον παρόντα νόμο και έως το ποσοστό 50% του προβλεπόμενου του ειδικού προστίμου. Περισσότερα.

 • 18-7-2014

Σημαντικές βελτιώσεις στο νεό “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον”
Με σημαντικές βελτιώσεις αναμένεται το νέο “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” (2014-2020) οι οποίες θα το καθιστούν γρηγορότερο, ευρύτερο και με μεγαλύτερα οφέλη για τους ενταγμένους στο πρόγραμμα (όπως κατάργηση του περιορισμού της τιμής ζώνης, αύξηση του μεγίστου ποσού επιχορήγησεις κ.ά). Περισσότερα.

 • 27-6-2014

“Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” μέχρι το 2020
Αναμένεται πλέον και η τυπική ανανέωση του προγράμματος “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” μέχρι το 2020. Περισσότερα.

 • 2-6-2014

Ξεκλειδώνει η χρηματοδότηση τού “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον”
Μετά από αρκετές καθυστερήσεις στην πληρωμή κυρίως των προμηθευτών, με υπουργική απόφαση θα διοχετευθούν επιπλέον χρήματα και πιστώσεις για το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Περισσότερα.

 • 1-5-2014

Στην Ευρώπη “μετράει” το σπίτι χαμηλής ενεργειακής απόδοσης
Σύμφωνα με έρευνες, οι Γερμανοί δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση για αγορά ή ενοικίαση ενός σπιτιού με χαμηλή ενεργειακή απόδοση. Το μικρό λειτουργικό κόστος ενός ενεργειακά θωρακισμένου σπιτιού αποτελεί όλο και περισσότερο κριτήριο επιλογής κατοικίας. Περισσότερα.

 • 10-4-2014

Συνέχιση τού “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” και με το νέο ΕΣΠΑ
Ο Υπουργός ΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” θα συνεχιστεί και με το νέο ΕΣΠΑ. Παράλληλα έγινε αναφορά και για επιδότηση επαγγελματικών κτηρίων από το ΕΣΠΑ, καθώς και ενισχύσεις για επένδυση σε ΑΠΕ. Περισσότερα.

 • 18-3-2014

“Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον”: Από τα πλέον επιτυχημένα προγράμματα τού ΕΣΠΑ
Άκρως επιτυχημένο χαρακτήρισε το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” ο Υπουργός ΠΕΚΑ, με σημαντικό βαθμό αποδοχής από την ελληνική κοινωνία, καθώς οι αρχικές αιτήσεις πλησιάζουν πλέον τις 200.000 . Περισσότερα.

 • 25-2-2014

Aναδρομική μείωση τιμών για το Φυσικό Αέριο.
Και επίσημα πλέον, επήλθε συμφωνία μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom περί αναδρομικής (από τον Ιούνιο του 2013) μείωσης τιμών για το φυσικό αέριο, μια έκπτωση της τάξης τού 15%. Με αυτό τον τρόπο, γίνεται ακόμα πιο δελεαστική η αλλαγή από το πετρέλαιο στο Φ.Α. όσον αφορά το καύσιμο θέρμανσης. Για περισσότερα πατήστε εδώ.

 • 14-1-2014

Διπλασιασμός κονδυλίων για το “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον”.
Άμεση προτεραιότητα για το ΥΠΕΚΑ είναι πλέον ο διπλασιασμός των χρημάτων που δίνονται στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης σπιτιών “Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον”, ειδικά για αυτούς που έχουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Αυτό ανοίγει το δρόμο σε περισσότερες περιπτώσεις ένταξης στο πρόγραμμα, οι οποίες μέχρι πρότινος δύσκολα θα έπαιρναν δάνειο και επιχορήγηση, να ξεκινήσουν την διαδικασία. Για περισσότερα πατήστε εδώ.

 • 09-12-2013

Δωρεάν ρεύμα για Θέρμανση με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο υπό προϋποθέσεις.
Για όλους όσοι είναι γραμμένοι στα μητρώα δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ, εκτός από έκπτωση έως 35% στο ρεύμα, το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε πως θα δικαιούνται επιπλέον απολύτως δωρεάν ρεύμα κατά τις ημέρες που θα ανακοινώνει το υπουργείο, κατά τις οποίες παρουσιάζονται αυξημένοι ρύποι στην ατμόσφαιρα λόγω των τζακιών. Για περισσότερα πατήστε εδώ, ενώ εδώ θα δείτε λεπτομέριες για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.

 • 19-11-2013

Ανανέωση της λίστας των επιλέξιμων αντλιών θερμότητας στο “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον”.
Το Μητρώο Επιλέξιμων Αντλιών Θερμότητας ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το ΥΠΕΚΑ. Για την τελευταία επικαιροποίηση πατήστε εδώ

 

 • 25-10-2013

Σε λειτουργία οι εφαρμογές στο Taxisnet για την υποβολή αίτησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης
Άνοιξαν από σήμερα οι εφαρμογές υποβολής αίτησης για το τους δικαιούχους του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στο http://www.gsis.gr και την αγορά του πετρελαίου, οι δικαιούχοι καλούνται να καταθέσουν επίσης ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Λεπτομέρειες και κριτήρια

 

 • 16-10-2013

Αύξηση χρηματοδότησης από την Ε.Ε. για έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων
Το ύψος των χρηματοδοτήσεων από την Ε.Ε. για έργα ενεργειακής αναβάθμισης αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες (μετά την ψήφιση νόμου) να υπερδιπλασιαστεί και να αγγίξει τα 23 δισ. ευρώ. Περισσότερα

 

 • 07-10-2013

Μπόνους ως 50% για αυθαίρετα από ενεργειακές αναβαθμίσεις και στατική ενίσχυση
Συμψηφισμός έως 50% του προστίμου νομιμοποίησης τού αυθαιρέτου με ενεργειακή αναβάθμιση ή στατική βελτίωση του κτηρίου προβλέπει κοινή απόφαση που ετοιμάζεται από το ΥΠΕΚΑ και το υπουργείο Οικονομικών, για αυθαίρετα προ του 2003, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 . Περισσότερα

 

 • 01-10-2013

Ενίσχυση τού “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον”
Νέα πνοή για το πρόγραμμα ”Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον” από το Υ.Π.Ε.Κ.Α και το ΥΠ.ΑΝ.ΥΠ, όπου συνολικά 307 εκ. € διατίθενται προς ενίσχυση των νοικοκυριών πανελλαδικά, με τα 34 εκ. € να διατίθενται για την Αττική. Περισσότερα

Γιατί να μας επιλέξετε

why_choose_us

Ενεργειακή Αναβάθμιση

3d-Balkendiagramm - Energiesparen

Αυτονομία και Οικονομία στη Θέρμανση του σπιτιού σας

Κεφαλή Θερμοστατικήpig-bank-with-twenty-euros-isolated-on-white-background

Επικοινωνία

 Δ. Κυριακού 9,  Κηφισιά, 14562 

 Τηλ/Fax: 2106233889    

 Κιν: 6977151195,  6977056595

 Email: solutions@energyneers.gr

Facebook
Twitter